روش های موثر، و ترفندهای کاربردی برای تمیز کردن شیرآلات بهداشتی
شیرآلات بهداشتی و ساختمانی عامل جذب میکروب ها و باکتری ها هستند، همچنین اگر شیرآلات به صورت روزمره تمیز نشوند لایه های رسوب گچ و لکه روی روی آنها نقش میبندد . این آلودگی ها به مرور زمان سبب میشود تا شیرآلات زیبایی اولیه خود را از دست بدهند و املاح و مواد معدنی موجود در داخل شیرآلات رسوب کنند و سبب کندی جریان آب شوند (شیرآلات حمام و آشپزخانه که از آب گرم استفاده میکنند بیشتر در معرض این نوع آلودگی ها هستند) این املاح و باکتری ها برای سلامتی افراد مضر هستند بنابراین نظافت شیرآلات آشپزخانه و سرویس بهداشتی به دلیل تماس مستقیم و همیشگی افراد بسیار حائز اهمیت است و از جمله اقدامات ضروری هر خانه ای است.
همواره بهترین ترفند برای تمیز کردن شیرآلات به طوری که استفاده از هیچ محلول شیمیایی و یا صنعتی دیگر مورد نیاز نباشد این است که هر روز یا یک روز درمیان شیرآلات را با استفاده از یک دستمال نرم و مرطوب پولیش کنید تا سطح شیرآلات به طور کامل خشک باشند و قطرات آب روی آن باقی نمانند.
روش اول: تمیز کردن شیرآلات با استفاده از الکل
الکل یک ماده آلی بوده، در گروه عامل OH قرار گرفته و فرمول عمومی آن CH۳OH میباشد، با شیوع ویروس کرونا این محلول موثر و کاربردی در هر خانه ای یافت میشود، عموما کارخانه ها و تولیدی های شیرآلات از الکل به عنوان یک ترفند موثر برای برق انداختن انواع شیرآلات، جرم گیری، زدودن چربی ها و علامت دست و .. استفاده میشود.
روش دوم: تمیز کردن شیرآلات با سرکه
سرکه یکی از مؤثرترین موادی است که برای تمیز کردن شیرآلات بکار برده میشود. این پاک کننده همه فن حریف در هر منزلی پیدا می شود و قدرت بالایی در جرم گیری شیرآلات دارد مراحل تمیز کردن شیرآلات با سرکه به نحو زیر انجام میپذیرد:
- 1. یک شیشه اسپری را با 2 قاشق سرکه سفید و آب پر کنید.
- تمام سطح شیر و اتصالات آن را با محلول مذکور اسپری کنید.
- 5 الی 10 دقیقه صبر کنید تا سرکه جرم ها را در خود حل کند.
- با یک دستمال خشک و نرم، شیر را پاک و خشک کنید.
تمیز کردن شیرآلات طلایی با سرکه
بهترین روش تمیز کردن شیرآلات طلایی استفاده از محلول آب و سرکه است. ابتدا شیرآلات را با دستمال نخی گردگیری نمایید. آب و سرکه را به نسبت برابر ترکیب کنید. حدود 1 تا 2 قاشق غذاخوری سرکه در 20 میلی لیتر آب کفایت می کند. پارچه و یا اسفنجی تمیز را در محلول آب و سرکه بخیسانید و تمام سطح شیرآلات را به این محلول آغشته کنید. بسته به میزان رسوبات و یا لکه های روی سطح شیر، 10 الی 15 دقیقه صبر کنید سپس شیرآلات را با استفاده از یک دستمال ملایم خشک کنید.
روش سوم: تمیز کردن شیرآلات با جوش شیرین
جوش شیرین با نام شیمیایی بیکربنات سدیم، نه تنها برای پخت و پز کاربرد دارد چه بسا که برای تمیز کردن سطوح شیرآلات نیز کاربردی است. همواره یکی از موثرترین مواد برای برق انداختن انواع شیرآلات، سینک و اجاق گاز است. تمیز کردن شیرآلات با جوش شیرین خسارتی به آبکاری و رنگ شیرآلات وارد نمی کند و به راحتی در دسترس است، اگر نقاطی از شیرآلات دارای رسوب است که امکان تمیز کردن آن با دستمال وجود ندارد، آنگاه میتوانید از مسواک استفاده کنید.
مراحل تمیز کردن شیرآلات با جوش شیرین بدین نحو است:
- یک چهارم فنجان جوش شیرین را در 2 قاشق غذاخوری آب گرم بریزید و خوب به هم بزنید تا حالت خمیری شکل بدست آورد. اگر خمیر بیش از حد سفت شد، به آن مقدار کمی آب و اگر بیش از حد آبکی شد، به آن مقدار کمی جوش شیرین اضافه کنید.
- خمیر را با استفاده از پارچه نرم و یا اسفنج بر روی بدنه شیرآلات بکشید به صورتی که تمام سطوح شیر را دربر بگیرد اگر برای مالیدن خمیر بر روی مهره ها و نقاط خارج از دسترس شیر از مسواک استفاده می کنید، حتما دقت کنید که مسواک مورد استفاده نرم باشد تا ابکاری شیرآلات دچار خش خوردگی های ریز نشود.
- پس از گذشت 5 الی 10 دقیقه شیرآلات را با اب سرد شست و شو دهید و درنهایت تمام سطح آن را با پارچه ای نرم، خشک کنید.
روش چهارم: تمیز کردن شیرآلات با استفاده از لیموترش
برای تمیز کردن سطوح شیرآلات میتوانید از لیمو استفاده کنید. این ماده علاوه بر تمیز کردن سطوح شیرآلات، بوی خوبی به فضا میدهد. برای این کار کافیست لیموترش را از وسط نصف کرده و روی سطح شیرآلات بکشید. در انتها آن را آبکشی کرده و با دستمال پاک کنید این مورد هم یک روش ساده و خانگی دیگر برای برق انداختن شیرآلات است.
روش پنجم: سطوح را با نوشابه برق بیندازید!
از نوشابه به عنوان یک پاک کننده بسیار قوی شیرآلات استفاده میشود. کافیست مقداری نوشابه را روی سطح شیرآلات ریخته و پس از چند دقیقه آبکشی کنید آنگاه متوجه تأثیر شگفتانگیز این ماده در تمیز کردن سطوح متفاوت خواهید شد و شاید از این پس، این نوشیدنی مضر را از وعدههای غذایی خود حذف کنید.
کدامین روش برای تمیز کردن روزانه شیرآلات مناسب است؟
برای جلوگیری از رسوب شیرآلات میتوانید از فیلترهای چند مرحلهای آب و همچنین سیستم فیلتراسیون آب در منزل خود استفاده کنید و از ایجاد رسوب جلوگیری کنید اما برای تمیزکاری روزانه کافیست محلول آب و صابون غلیظ را به عنوان یک محلول اقتصادی و کاملاً بی بو و بدون ضرر بر روی سطوح شیرآلات اسپری کنید. اگر هر روز یا یک روز درمیان از این محلول موثر استفاده کنید، جرم زیادی در شیرآلات شما رسوب نمیکند و دیگر نیازی به استفاده از سایر محلولها نیست.
کدامین روش برای تمیز کردن شیرآلات مناسب نیست؟
عده ای از افراد همچنان از شویندههای بهداشتی آماده و صنعتی را برای برق انداختن شیرآلات استفاده میکنند. اما پس از چند بار استفاده از مواد شیمیایی امکان تغییر رنگ شیرآلات وجود دارد و در صورت استفاده مداوم از این مواد، شیرآلات کدر میشوند. علاوه بر مضرات گفته شده در مورد مواد شوینده صنعتی، هزینه مواد شیمیایی استفاده شده بسیار زیاد است که در نهایت نتیجهای نیز در پی نداشته است. گاهی اوقات نیز افراد به دلیل عدم اطلاعات کافی از سیم ظرفشویی برای شستن شیرآلات استفاده میکنند. استفاده از سیم ظرفشویی نیز باعث ایجاد خط و خش روی آنها میشود.
یکی از بدترین شوینده ها برای شیرآلات جوهرنمک است که باعث از بین رفتن لعاب سطح شیر می شود، به همین دلیل بهتر است از مواد طبیعی گفته شده برای تمیز کردن شیرآلات استفاده کنید. ماده شیمیایی دیگر وایتکس است که به هیچ عنوان برای تمیز کردن شیرهای آشپزخانه و سرویس بهداشتی از آن استفاده نکنید.
تمیز کردن آب فشان سرشیرها
برای باز کردن آب فشان سرشیرها آن را در خلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانید و جدا کنید. سپس با یک خلال دندان جرم را تا حد امکان خارج کنید. سپس قطعات جدا شده ی پرلاتور خود را برای چند ساعت داخل محلول سرکه قرار دهید. زمان لازم متناسب با میزان جرم گرفتگی متغیر است، در انتها آن را آبکشی کرده و مجددا آن را مونتاژ و در جای خود وصل کنید.
نکات تکمیلی تمیز کردن شیرآلات بهداشتی و ساختمانی:
- مسواک با موهای نرم، که به جوش شیرین آغشته شده باشد میتواند در از بین بردن لکههای سرسخت و جرم گیری کامل شیرآلات ساختمانی به شما کمک کند.
- به هیچ وجه به جای لیمو، از آبلیمو استفاده نکنید. زیرا ممکن است ترکیبات آبلیمو (مخصوصاً از نوع صنعتی) با لعاب لایه ی آبکاری شیر واکنش دهد.
- مواد شیمیایی مثل وایتکس و جوهر نمک میتوانند به آبکاری شیرآلات آسیب بزند و سبب ایجاد لکههای سیاه شوند.
- مرحله خشک کردن شیر پس از تمیز کردن نیز اهمیت بالایی دارد، تا لکههای آب دوباره بر شیر نمانند.
دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.